streda 4. februára 2015

Torta pre moju 4-ročnú oslávenkyňu

Nie som vychýrená cukrárka ani pekárka. Dokonca si dovolím tvrdiť, že mi to veľmi nejde. Narodeninové torty však pečiem zásadne ja sama, keďže sa priam hrozím všelijakých umelých presladených toriet plných margarínu, farebných marcipánových postavičiek a prísad neznámeho pôvodu... Tie moje nie sú síce nejaké krásne a dokonalé, ale hlavné je, že viem, čo v nich je. Nerobím žiadne extra zdravé varianty, či momentálne veľmi moderné RAW torty. Väčšinou upečiem korpus z klasického piškótového cesta, ktorý variujem na rôzne spôsoby – pridám doň kakao alebo karob, trstinovú melasu alebo agáve sirup namiesto bieleho cukru, ražnú alebo špaldovú múku namiesto obyčajnej bielej... Základom je pre mňa poctivosť daných surovín. A najdôležitejšia je pre mňa spätná väzba mojich malých hlavných kritičiek. Takáto kreatúra sa mi dnes podarila :)


Upiekla som dva veľkosťou aj zložením dva odlišné korpusy, jeden plný mletých orieškov a druhý s kakaom, karobom, melasou a agáve sirupom. Potom som si spravila tri krémy - biela čokoláda+smotana na šľahanie+vanilkový puding, tmavá čokoláda+smotana na šľahanie, lesné čučoriedky+tvaroh+agáve sirup.


Dostala som taký nápad, že si vyrobím z tmavej čokolády číslicu a srdiečko. Na alobal som roztopenou čokoládou namaľovala tie moje kreatúrky a dala stuhnúť do chladničky. Takto to vyzeralo:



Potom som na spodný väčší korpus naniesla babkin domáci jostový lekvár, naň bielu čokoládovú plnku a navrch som položila menší orieškový korpus. A už len zdobila podľa ľubovôle. 



















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára